Tidig födelsedagsöveraskning!

I kommande vecka så fyller jag jämt, tar steget ifrån att vara ungdom upp till vuxenlivet över 30-strecket. Jag har egentligen aldrig gillat att fylla år. Inte för att jag tycker att det är jobbigt att bli äldre, utan för den (i mitt tycke) obefogade positiva uppmärksamhet som man får bara för att man har lyckats överleva ett år till. I mitt fall är det väl kanske lite av en bedrift att ha överlevt, men i vanliga fall - njä.
 
Trots att jag alltid har avskytt den tryckta stämning som uppstår när man ska öppna presenter, eller ännu värre, när ens vänner ska sjunga för en medan man själv sitter tyst och tittar runt på dom andra med en nervös blick, så kunde jag inte bli annat än glad för den överaskning som L och R hade åt mig idag.
 
Först så fick jag en mycket skön och välbehövlig massage. Sen drack vi glögg, åt en mycket god och kryddstark middag och som avslutning fick jag ett helt gäng presenter. Det var nästan som att dom bad om ursäkt för att "det inte var något dyrt", vilket jag inte kunde uttrycka nog hur fel det var. Jag fick tre stycken glas med färgglada döskallar, ett dyrt och väldigt fint doftljus, en turkos saftflaska med gammaldags kork, en flaska glögg och en liten bit choklad.
 
Eftersom jag knappt hade förväntat mig ett grattis, eftersom jag inte var säker på om dom visste exakt när jag fyllde (även fast jag nämnt det i samband med att jag bad om att inte bli uppvaktad) så trodde jag att dom skulle lägga det åt sidan och i princip bara notera att jag efter att veckan gått dagit klivet upp till vuxenlivet, åtminstone sett till åldern.
 
Hade någon annan, t.ex. skolkamrater, uppvaktat mig så hade jag nog tyckt att det var ganska jobbigt, men eftersom det var just mina värdar så blev jag genuint glad, då jag känt mig ganska mycket som en börda i princip sedan jag flyttade in hos dom. Nu när dom även måste skjutsa mig för att hämta metadon varje dag, och till sjukhuset några gånger i månaden så känner jag mig än mer som en fluga i mjölken som är deras liv. Deras uppvaktning fick mig att känna mig mer välkommen överhuvudtaget på många, många år. Det stärker mig i mitt krig mot suger efter droger och får mig att känna mig än mer motiverad att faktiskt fixa det här.
 
Tack L och R! Det ska till ett par som er för att såna deprimerade hardcorepundare som mig ska klara av att vända livet i rätt riktning. Jag är er evigt tacksam!
födelsedag - massage - presenter - vuxen - överaskning