"Jag vill inte diskutera det här, men jag tycker att lightläsk är dåligt"

Nu är jag faktiskt ganska irriterad. Hur kommer det sig att vissa anser sig ha rätten att bestämma när en diskussion ska vara avslutad, samt vad som får, och inte får sägas i den?
 
För tusende gången kom vi in på light-läsk och huruvida man kan gå upp i vikt av en dryck som inte har några kalorier eller inte. Min ståndpunkt är att allt jag läst om ämnet tyder på att det finns vissa tendenser hos dessa människor som gör att de går upp i vikt, men att själva läsken inte är orsaken. R är av en annan åsikt. Han säger att han läst studier som säger att man går upp i vikt av lightläsk med 0 kalorier i, men han vägrar visa mig den studien nu eller någonsin, eftersom jag vll diskutera.
 
Alltså jag undrar om det är jag som gått och blivit skizofren, eller om det är han. Varför är det okej för honom att dra upp en studie, som han vägrar berätta om eller visa, men samtidigt blir arg på mig för att jag frågar om?
 
- Vad sa studien?
-Det tänker jag inte berätta. Lightläsk är dåligt.
. Men sa den att man går upp i vikt av lightläsk?
-Jag tänker inte diskutera det här med dig, för du är så sugen på att diskutera.
- Men kan du visa mig studien vid ett senare tillfälle då?
-NEJ! *Stormar ut från rummet*
 
 
Nog för att han sagt att han känner sig som tjugo, men betyder det att han måste bete sig som om han vore en obstinat 18-åring som vet allt i världen bäst?
 
Jeezz..
besserwisser - diskutera - kalorier - lightläsk